Страна 13.

 Градска лига

Одиграно Друго коло Градске лиге за ову, 2011. годину. Такмичење одржано на Бованском језеру - црвена земља (плажа два).

Пријављено је осам екипа, а учествовале су седам.

После три сата такмичења, најбоља је била екипа ЈКП "Обједињена наплата" са 7 секторских пласмана. Друга екипа је ЈКП "Наисус" са 8 секторских пласмана а трећа екипа је Клинички центар са такође 8 секторских пласмана.

После два кола води ЈКП "Обједињена наплата" са 19 пласмана, друга је екипа ЈКП "Наисус" са 20 секторских пласмана а треће екипа је Нишки одред Жандармерије са 22 секторска пласмана.

Најбољи појединац, у другом колу је Милошевић Миодраг са уловом од 1870 грама из ЈКП "Наисус". Ловио се углавном Бандар (гргеч).

Следеће, треће коло је 8. октобра на Облачинском језеру, резервна стаза је Бованско језеро.

Дневник >>>

Галерија слика >>>

У сусрет наредних такмичења

25.08.2011.

Друго коло Градске лиге је у Суботу 27.августа на Бованском језеру.

Завршна два кола Друге лиге, треће и четврто, су 09.(тренинг), 10 и 11 септембра на Бованском језеру.

Позив за Другу лигу >>>

Пласман после два кола >>>

Тромеч Градова

Једно од најстаријих такмичења у риболову удицом на пловак, у Србији је, свакако тромеч градова. Подсетимо се да је прво одржанао 1957. године и да је ово, љубиларно 55. по реду.

Домаћин овогодишњег такмичења, побратима, Нишаве из Ниша, Шумадије из Крагујевца и Белице из Јагодине је наше удружење.

Такмичење је одржано на Јужној Морави код клисуре, у недељу 21. августа у седам сектора а шест категорија. Такмичили су се Сениори, Ветерани, Председници удружења, Даме, Кадети и Јуниори.

После три сата такмичења и мерења улова, највиши је био 3650 грама, стигло се и до победника.

Прво место, са 13 секторских пласмана, освојила је ООСР "Белица" Јагодина.
Друго место, са 14 пласмана, освојила је ООСР "Шумадија" Крагујевац.
Треће место, са 15 пласмана освојила је "Нишава" из Ниша.

Дневник >>>

Галерија >>>

Излет: Тамиш - Томашевац

У суботу 3. септембра 2011. године организује се излет и пецање на Тамишу код Томашевца.

Полазак је у 00.30. (пола један) а повратак у 19.00 часова.

Цена превоза је 800,00 дин.

Аутобуска стајалишта су на паркинг простору код стадиона ФК "Раднички" и код Правног факултета (пекара "Бата Бане").

Градска лига

Одиграно Прво коло Градске лиге за ову, 2011. годину. Такмичење одржано на Јужној Морави - Клисура, Дољевачки део.

Пријављено је осам екипа, а учествовале су седам.

После три сата такмичења, најбоља је била екипа Електродистрибуције - Ниш са 8 секторских пласмана. Друга екипа је Нишки Одред Жандармерије са 9 секторских пласмана а трећа екипа је Јавно комунално предузеће "Обједињена Наплата" Ниш.

Најбољи појединац је Славиша Марковић са уловом од 1716 грама из Нишког одреда Жандармерије

Следеће, друго коло је 27.08. на Бованском језеру.

Детаљније >>>

Медијана Фест

Неша- жалим чорбе више нема Медијана фест који се од 2006. године одржава сваког лета у парку Свети Сава од 12. јула до 8. августа постао је најмасовнија културна манифестација у Нишу и право је место за афирмацију културног стваралаштва младих и забаве у овим врелим летњим данима.

На летњој позорници поред храма Св. цара Константина и царице Јелене на „Медијана фесту“ у току културног лета наступају нишки уметници и извођача из земље и иностранства, а ову манифестацију посети и више десетина хиљада Нишлија и гостију са стране.

Претпоследњег дана, у недељу седмог августа, риболовци Ниша организовани у Удружењу Спортских Риболоваца „Нишава“ из Ниша учествовали су на овој манифестацији.

Кувала се рибља чорба. Како је било погледајте у Галерији слика

Галерија >>>

Камп младих - 2011

На језеру Гружа, 28.29.30. и 31. Јула одржан је камп за Младе

Наши такмичари на Државном првенсву остварили су следеће пласмане:

Код кадета, Алекса Шаповалов трећи, Лука Ђорђевић - 14, Анђела Петковић - 17. од 23 такмичара. У категорији Јуниори У22 Душан Живојиновић је био 11. од 13. такмичара.

На Изборном такмичењу пласман је:

Код кадета Алекса Шаповалов је 8, Лука Ђорђевић - 9 а Анђела Петковић -10. У категорији Јуниори У22 Душан Живојиновић је био 10.

Дневници >>>

Галерија >>>

Одиграна прва два кола Друге лиге

Вељковић Душан - најбољи појединац Нишлија На језеру Ћелије, 16. и 17. Јула по веома топлом времену одржана су прва два кола Друге лиге. На овом, чини се до сада најачем такмичењу друголигаша, учествовало је 13 екипа.

УСР Нишава је првог дана имала 49 пласмана и претпоследње 12. место. Другог дана, Друго место са 20.5 пласмана је феноменалан резултат.

УСР Нишава је, после два кола, седма са 69.5 пласмана.

Опширније >>>

Регионално првенство - ФИДЕР

изванредан резултатат Нишлија

Овогодишње регионално првенство у фидер риболову, које је уједно било и квалификационо за државно првенство, одржано је по двокружном систему, 18. и 19.јуна, на другом језеру Бечменског рибњака, у организацији ССРС и СРК Еко-Трофеј Енерготеам из Београда, који је био званични домаћин.

На такмичењу је учествовало 40 "Фидераша" а 24 најуспешнија пласирала су се на Државно првенство које ће се одржати 1. и 2. октобра на Бованском језеру.

Регионални првак постао је Саша Цуцкић из нашег удружења,
2. Саша Иванчевић - Ветернице (Лесковац),
3. Недељко Ступар - УСР "Нишава" - Ниш.

Детаљније >>>

Такмичење - лов рибе вештачком мушицом

У организацији Мушичарске секције УСР "Нишава" - Ниш, дана 19.06.2011. године, од 10 до 12 сати, на мушичарском ревиру Моравица, одржано је зонско такмичење "Србија Исток" у мушичарењу.

Учествовали су такмичари мушичарских секција Ниша и Врања. Председник Мушичарске секције Зајечара је био присутан као посматрач.

Пласман прва три места:

1. Миљан Николић - УСР "Нишава"
2. Мирослав Андоновић - УСР "Нишава"
3. Петар Ристић - УСР "Нишава"

АКЦИЈА - Очистимо Нишаву

Четвртог Јуна, у организацији ГО Медијана организована је акција чишћења корита и приобаља реке Нишаве, од пешачког моста код Брзог Брода до железничког моста, код старог Вулкана.

У овој еколошкој акцији, учешће су узели и више од 30 риболовца - волонтера, члановa УСР Нишавe који су чистили део приобаља реке Нишаве између новог Моста код "Бриколажа" и моста код "Меркатора".

Друга екипа наших чланова је у два котлића за све волонтере, екологе, а било их је преко 500, у парку "Зелена Оаза", припремала рибљу чорбу.

Риболовци УСР Нишаве су максимално пропратили ову акцију јер је примарни интерес свих риболоваца да Нишава буде чиста.

Уосталом сетимо се и слогана нашег удружења:

Риболовци чувајмо наше воде, оне су извор живота!

Излет: Голубац - Светско клубско првенство

У недељу, 05. Јуна УСР Нишава је организовала излет до Голубца, где се је одржавало 31. светско клубско првенство у спортском риболову.
У овом двокружном такмичењу, учествовале су 25 екипа а за Србију је наступила Чигра из Крушевца, прошлогодишњи победник Мастер лиге.

Титулу светског клубског првака освојила је екипа "Spro Exner Molnarsziget Team" из Мађарске, друга је Чигра Трабуко из Србије а трећа је екипа "Ultimate Barnsley Blacks" из Енглеске за коју је наступао и "Alan Scotthorne" светски првак.

Дневник >>>

Можемо да се похвалимо да је Главни судија, у Србском тиму на овом светском првенству, био из нашег удружења. И четворо младих из Нишаве су, у недељу, помогли на овом светском првенству - kao стартне судије.

Куп Цара Константина

Удружрње Спортских Риболоваца "Нишава" Ниш је 28. Маја 2011. године на Бованском језеру, одржала свој традиционални куп.

На купу "Цар Константин 2011." учествовале су 22. екипе.

У екипној конкуренцији пласман је:

1. ОСР "Ветерница" Лесковац
2. ОСР "Мрена" Параћин
3. УСР "Нишава I екипа" Ниш

Најбољи појединци:

1. Небојша Миленковић (Поштар Бор) 1480гр
2. Владан Мркушић (Мрена Параћин) 1052гр
3. Драган Јовић (Топлица Прокупље) 1028гр

Детаљније >>>

КЛУБСКА СЛАВА - Летњи Свети Никола

Удружење спортских риболоваца "Нишава" у Нишу као своју крсну славу, Слави Летњег Свети Николу.
У недељу, 22. Maja је сечење колача у 11.00 сати.

Православни верници и Српска православна црква празнују дан Светог Николе Чудотворца, заштитника путника и морепловаца.

Св. Никола (летњи)

Овај дан, назван код Срба летњим или младим св. Николом, слави се у спомен на пренос његових светих моштију 1087. године из Мире у Малој Азији у италијански град Бари, где се и данас налазе. Ту је подигнута монументална црква, а у крипту је положено тело светитеља. Његов гроб краси икона, дар српских владара Немањића, са њиховим ликовима као ктитора.

При преносу светитељских моштију десила су се многа чудеса, а у овај дан најчешће се спомиње како је свети Никола повратио вид слепом српском краљу Стефану Дечанском.

Некада се на свим хришћанским бродовима налазила икона светог Николе а он се посебно празновао дуж Јадранског и Средоземног мора где је био обичај да се на тај дан не испловљава а да се бродови на пучини усидре и пловидбу наставе сутрадан.

Код Срба, већина оних који славе главни празник св. Николе, 19. децембра, 22. мaja, прослављају као преславу.

Летњег св. Николу славе од давнина београдски лимари, а такође и хотелијери, гостионичари, кафеџије као и УСР "Нишава", као свог заштитника.

Регионално првенство ЈУГ

Регионално првество, група ЈУГ, оржано је 14 и 15 Маја на Језеру Ћелије код Крушевца. На овом двокружном такмичењу учествовало је 41 такмичар. Првак региона и још осморица такмичара су остварили право да се такмиче на Изборном такмичењу.

Учествовала су и тројица такмичара Нишаве а њихови пласмани су:
Влада Живадиновић 20, Недељко Ступар 24. и Душан Вељковић 38.

Дневник >>>

Излет: Завојско језеро - Белски мост

У суботу 14. маја 2011. године организован је излет на Завојском језеру код Белског моста.

Ловила се искључиво беовица.

Време је послужило риболовце и излет је протекао без икаквих проблема.

Детаљније >>>

Такмичење Зоне ИСТОК

У суботу 7. и недељу 8. маја на Бованском језеру, плаже 1,2 и3 одржава се такмичење Зоне Исток. Учествују 42. такмичара из Ниша, Лесковца, Врања, Прокупља, Алексинца, Трњана, Књажевца, Зајечара, Неготина и Кладова. Необавезни тренинг је у петак 06. маја.

Детаљније >>>

Друштвено такмичење за 2011. годину

Клубско тј удружењско такмичење свих категорија одржано је на Бованском језеру, у суботу 23. априла.

У сениорској конкуренцији, са изванредним уловом од 5340 грама победио је Горан Стојковић у конкуренцији 24. такмичара.

Најбољи кадет је Александар Шаповалов а кадеткиња, Анђела Петковић.

Победник код јуниора У18 је Данило Миловановић а код јуниора У22 Душан Живојиновић.

Најбоља такмичарка у категорија дама је Стефана Бранковић

Детаљније >>>

Хуманост на делу

Традиционално, сваке године наше удружење у сарадњи са Нишким заводом за трансфузију крви организује акцију добровољног давања крви.

Позивају се риболовци, добровољни даваоци,  да 27. маја од 10 до 17 часова, у просторијама УСР "Нишава" - Југ Богданова 12, узму учешће у овој хуманитарној акцији.

За све чланове који учествују у овој акцији, "Нишава", обезбеђује бесплатан излет на неку од атрактивних риболовних вода.

Дозволе за 2011. годину

Цена дозволе за 2011. годину, на рибарском подручју којим газдује ДОО Јужна Морава 2, је 5.500 динара за сениоре.

Од тих средстава 4.600 динара иде кориснику рибарског подручја а 900 динара је чланарина удружењу тј. клубу.

Детаљније >>>

Државно - појединачно првенство у ФИДЕР пецању

УСР Нишава Ниш угостила је 30 риболоваца,  који су у два дана на Бованском језеру, показали сву умешност у оваквом начину пецања.

Победник државног првенство , тј. изборног (избор репрезентативаца Србије за олимпијаду 2011. године),  је Ненад Константиновић из Еко трофеја Београд. Најбоља екипа је УСР Нишава из Ниша.

Детаљније >>>

Лига града Ниша

Одиграно је четврто, последње коло градске лиге у пецању удицом на пловак.  Учествовале су осам екипа.

Најбоља екипа је ДОО Јужна Морава два.
Најбољи појединац је Соколовић Саша.

Детаљније >>>