Страна 10.

НИШАВА У МАСТЕР ЛИГИ

30.04.2012.

Последњег викенда у априлу одиграно је разигравање за попуну два места у Мастер лиги у пецању рибе на пловак.

27. 28. и 29. априла, на Марковачком језеру поред Младеновца у организацији Савеза Спортских риболоваца Србије, четири екипе, Подунавље из Бача, Ветерница из Лековца, Нишава из Ниша и Морава из Чачка укрстили су штапове и дали све од себе да се пласирају на прва два места која воде у елиту.

У петак 27. Био је официјелни, обавезни трениг за све екупе. Тимови су се трудили да простудирају воду и траже добитну комбинацију за суботу и недељу тј за два кола такмичења.

Проверавала су се добијена сазнања о уловима претходних дана, па се према томе и одређивала тактика за такмичење. Иако се крејем јануара Марковачко језеро порибило шараном, који је радо долазио на удице риболоваца који су пецали фидер техником, тренинг је показао да Шаран на такмичењу у пецању на пловак није добитна комбинација и да се треба определити за сигурније пецање а то је пецање Деверике.

Нишлије на тренингу:

Душан Вељковић Драгољуб Станковић - Тута
Душан Живојиновић Горан Стојковић
Влада Живадиновић Велимир Милошевић

Екипе су биле са по пет такмичара, распоређених у пет сектора и после првог кола, у суботу 28. Априла стање на табели је било:

1.Нишава Ниш – 11 пласмана улов 6900 грама
2.Морава Чачак – 11 пласмана, улов 6200 грама,
3.Ветерница Лесковац – 11 пласмана улов 5320 грама и
4.Подунавље Бач – 17 пласмана улов 3900 грама.

Нико није очекивао овако слабе улове, а као један од разлога је ветар који у пецању на пловак има велики утицај. Улови су били од 440 до 2400 грама за четири сата пецања а укупан улов свих 20 такмичара, првог дана је био 22.320 грама. Веома тешко пецање. Борило се за сваку рибу, сваки поен.

Нишлија, Влада Живадиновић је првог дана са уловом од 2290 грама био први у сектору и укупно други на стази.

У недељу су због диригованог ждреба екипе промениле места. Тако су Нишава и Подунавље заменили стартна места као и Ветерница и Морава.

Због пецања на местима где је једна од екипа најлошије отпецала, Селектор Драгољуб Станковић и тренер Небојша Илић спремају тактику. Циљ је и овога пута прво место а велико задовољство би било и друго, што би у коначном Нишлијама донело пласман у Мастер Лигу - лигу где безуспешно покушавамо да се пласирамо све од 1999. године.

 

 

 

Неша преноси Душану Живојинићу како да пеца.

Другог дана су две екипе кренуле жестоко од само старта, то су Нишава и Ветерница. Све до 30 минута пре краја такмичења Нишлије су имале предност али су два улова клена на самом крају такмичења преокренула пласмане.

На крају другог дана пласман је био:
1. Ветерница Лесковац 9 пласмана, улов 11250 грама,
2. Нишава Ниш 10 пласмана, улов 13280 грама,
3. Подунавље Бач 14 пласмана, улов 8700 грама и
4. Морава Чачак 17 пласмана, улов 8670 грама.

 

Најбољи појединац овог разигравања је Душан Вељковић из Ниша са две победе и најтежим уловом од 4950 грама у другом колу.

Генерално, после два кола, пласман је:
1. Ветерница Лесковац, 20 пласмана
2. Нишава Ниш 21 пласмн
3. Морава Чачак 28 пласман и
4. Подунавље Бач 31 пласман

Још један члан екипе из Ниша, Алекса Илић из Ћуприје је другог дана имао прво место у свом сектору са уловом од 4850 грама. Штета Што Алекса није због обавеза на факултету могао да пеца и прво коло.

Алекса је у суботу полагао и положио испит а свакако најсрећнији од свих је био његов отац, Небојша.
Син је положио испит, био је на такмичењу први у свом сектору и Нишава је ушла у Мастер лигу.

Све то је донело доста радости Нишлијама који су то знали да прославе. Штимунг добром расположењу дао је и наш Шофер, Зоки.

За организацију и рад целе екипе био је задужен Александар Краусовић а све то не би било могуће без пуне подршке Дејана Марковића, Председника ОСР Нишава Ниш

Преузми дневник у пдф формату>>>