Активности

РЕДОВНА СКУПШТИНА

 У четвртак,14.12.2017.  у клубу ОСР Нишава Ниш, одржана је редовна, годишња Скупштина

О раду организације, тренутној финансијској ситуацији и плановима за 2018. годину извештај је подне председник Организације, Дејан Марковић

Извештај о спортским резултатима, проблемима и спортским плановима за 2018. поднео је председник спортског Форума, Александар Краусовић

Уз прихватање свих извештаја, поред ових и извештај надзорног одбора, делегати Скупштине су се посебно захвалили за добро представљање нашег удружења на светском и балканском првенству. 

Подсетимо се да је Србија била трећа на светском првенству.У саставу репрезентације била су и двојица такмичара, ОСР Нишаве, Душан Вељковић и Сааша Цуцкић као и  селектор, Недељко Ступар. На балканском екипном такмичењу, ОСР Нишава Ниш је била друга. а  такмичили су: Саша Цуцкић, Јовица Митровић и Драган Радуновић. Домаћин балканског првенста је била управо ОСР Нишава Ниш

Медијана Фест

Неша- жалим чорбе више нема Медијана фест који се од 2006. године одржава сваког лета у парку Свети Сава од 12. јула до 8. августа постао је најмасовнија културна манифестација у Нишу и право је место за афирмацију културног стваралаштва младих и забаве у овим врелим летњим данима.

На летњој позорници поред храма Св. цара Константина и царице Јелене на „Медијана фесту“ у току културног лета наступају нишки уметници и извођача из земље и иностранства, а ову манифестацију посети и више десетина хиљада Нишлија и гостију са стране.

Претпоследњег дана, у недељу седмог августа, риболовци Ниша организовани у Удружењу Спортских Риболоваца „Нишава“ из Ниша учествовали су на овој манифестацији.

Кувала се рибља чорба. Како је било погледајте у Галерији слика

Галерија >>>

АКЦИЈА - Очистимо Нишаву

Четвртог Јуна, у организацији ГО Медијана организована је акција чишћења корита и приобаља реке Нишаве, од пешачког моста код Брзог Брода до железничког моста, код старог Вулкана.

У овој еколошкој акцији, учешће су узели и више од 30 риболовца - волонтера, члановa УСР Нишавe који су чистили део приобаља реке Нишаве између новог Моста код "Бриколажа" и моста код "Меркатора".

Друга екипа наших чланова је у два котлића за све волонтере, екологе, а било их је преко 500, у парку "Зелена Оаза", припремала рибљу чорбу.

Риболовци УСР Нишаве су максимално пропратили ову акцију јер је примарни интерес свих риболоваца да Нишава буде чиста.

Уосталом сетимо се и слогана нашег удружења:

Риболовци чувајмо наше воде, оне су извор живота!

Хуманост на делу

Традиционално, сваке године наше удружење у сарадњи са Нишким заводом за трансфузију крви организује акцију добровољног давања крви.

Позивају се риболовци, добровољни даваоци,  да 27. маја од 10 до 17 часова, у просторијама УСР "Нишава" - Југ Богданова 12, узму учешће у овој хуманитарној акцији.

За све чланове који учествују у овој акцији, "Нишава", обезбеђује бесплатан излет на неку од атрактивних риболовних вода.

Школа риболова

Традиционално, сваке године наше удружење организује школу риболова. Акција се изводи у основним школама, у сарадњи са наставницима, риболовцима. Ове године је било око 200 полазника који су у школи научили како се везује удица, ставља пловак, качи мамац. Млади су упознати са свим лепотама риболова и чарима које оно пружа.

По завршетку школе, сви полазници добили су риболовачки штап, систем за пецање и диплому о успешно завршеној школи риболова.

Било би нам драго да смо бар део полазника заразили  "неизлечивом болешћу", званом риболов. Ово је једина "болест" коју би сваки риболовац желео да што чешће "упражњује".

Бистро школарци

Такмичење у кувању рибље чорбе

Кување рибље чорбе је редовна акција у којој учествују чланови нашег удружења. Чорба се кува више пута у току године а све у оквиру разних манифестације као што су: градска слава "Цара Константина", сајам лова и риболова, градска лига итд. Овакве акције, поред дружења, имају за циљ да наше суграђане доведу поред воде у природу. Љубитељи добре рибље чорбе могу да се увере да и ми у Нишу можемо да припремимо добру, укусну рибљу чорбу. Оцену дају грађани Ниша који присуствују кувању рибље чорбе а да је она одлична види се по празним казанима на крају такмичења. Уживајмо у природи и све оно што нам она пружа.

Чишћење Облачинског језера

Удружење "Нишава" из Ниша редовно организује акције чишћења одређених риболовних вода. Те акције су редовне у оквиру извођења такмичења у спортском риболову. Поред ових изводе се и додатне акције чишћења, као она на Облачинском језеру. Поред наших чланова, учествовали су и извиђачи Поречани, као и запослени радници "Доо Јужна Морава 2". Празне пластичне и стаклене флаше, кесе идр, су покупљене и склољене са ове воде.
Овом приликом молимо све оне који воле природу, да када пођу својим кућама, са собом понесу, барем до најближег контејнера, и сав отпад који им је остао после камповања или риболова.