Пловак

Тромеч Градова

21.08.2011.

Једно од најстаријих такмичења у риболову удицом на пловак, у Србији је, свакако тромеч градова. Подсетимо се да је прво одржанао 1957. године и да је ово, љубиларно 55. по реду.

Домаћин овогодишњег такмичења, побратима, Нишаве из Ниша, Шумадије из Крагујевца и Белице из Јагодине је наше удружење.

Такмичење је одржано на Јужној Морави код клисуре, у недељу 21. августа у седам сектора а шест категорија. Такмичили су се Сениори, Ветерани, Председници удружења, Даме, Кадети и Јуниори.

После три сата такмичења и мерења улова, највиши је био 3650 грама, стигло се и до победника.

Прво место, са 13 секторских пласмана, освојила је ООСР "Белица" Јагодина.
Друго место, са 14 пласмана, освојила је ООСР "Шумадија" Крагујевац.
Треће место, са 15 пласмана освојила је "Нишава" из Ниша.

Дневник >>>

Галерија >>>

Одиграна завршна два кола Друге лиге

12.09.2011.

Саша Цуцкић - најбољи појединац Нишлија у 3. и 4. колу На Бованском језеру, 10. и 11. Септембра по веома топлом времену одржана су завршна, два кола Друге лиге уз учешће 13 екипа.

УСР Нишава је првог дана, у трећем колу имала 26 пласмана и друго место, а после три кола је била четврта.
Другог дана у шетвртом колу, пето место са 33.5 пласмана је било довољно за, само пето место у укупном пласману.

Тако је и ове године, за мало, испуштена шанса да се Нишава пласира у Мастер лигу.

Дневник коло 3 >>>

Дневник коло 4 >>>

Галерија слика >>>

Камп младих - 2011

7.08.2011.

На језеру Гружа, 28.29.30. и 31. Јула одржан је камп за Младе

Наши такмичари на Државном првенсву остварили су следеће пласмане:

Код кадета, Алекса Шаповалов трећи, Лука Ђорђевић - 14, Анђела Петковић - 17. од 23 такмичара. У категорији Јуниори У22 Душан Живојиновић је био 11. од 13. такмичара.

На Изборном такмичењу пласман је:

Код кадета Алекса Шаповалов је 8, Лука Ђорђевић - 9 а Анђела Петковић -10. У категорији Јуниори У22 Душан Живојиновић је био 10.

Дневници >>>

Галерија >>>

Друга лига

Гица и ДулеНа језеру Ћелије, 16. и 17. Јула по веома топлом времену одржана су прва два кола Друге лиге.

На овом, чини се до сада најачем такмичењу друголигаша, учествовало је 13 екипа.

То да прошлогодишњи државни првак у појединачној конкуренцији, Горан - Гица Радовић пеца на овом такмичењу, учиниоло је да многи такмичари дају максимум у лову рибе удицом на пловак

Сви такмичари, њих 65 се борило за сваку рибу. Пласмани су се губили за, буквалну једну рибу. Одлучивале су финесе, боље стрпљење и спортска срећа.

Стаза је била веома тешка за пецања, неуједначена па је избор стартних места у многоме одлучивао пласман. И риба је слабо гризла. Првог дана, 2710 грама а другог 2279 грама по такмичару за четири сата пецања.

Нишлије су нажалост, иако добра и уиграна екипа, првог дана такмичења - прегорели. Мањак спортске среће, лошије стартне позиције, повреда једног такмичара, трема и још неке ситније грешке утицале су на то да је пласман првог дана био катастрофалан - 49 пласмана и претпоследње, 12. место. Једино је Душан Вељковић са четвртим пласман оправдао очекивања.

Другог дана је преовладао инат. Сви такмичари су максимално гризли и успех није изостао.
Друго место са 20.5 пласмана је феноменалан резултат. При томе су остварена два друга, и по једно четврто и шесто и деоба шестог места.

Најбољи појединац Нишаве, у оба дана такмичења је Дуле Вељковић, са шест пласмана.

УСР Нишава је, после два кола, седма са 69.5 пласмана - 5 мање од 4. екипе која тражи пласман за прву лигу. Шанса за повратак у Мастер лигу, поготову што су завршна два кола на Бовну, је реална.

Дневник коло 1 >>>

Дневник коло 2 >>>

Галерија слика >>>

Горан Стољковић, првак УСР "Нишава" Ниш за 2011. годину

У конкуренцији од 24 такмичара, Горан је са уловом од 5340 грама убедљиво био најбољи. Такмичење је било на другој плажи, са Алексиначке стране, Бованског језера по ветровитом али сунчаном дану, 23. априла 2011. године.

Детаљније >>>

Едукација

Удружење спортских риболоваца "Нишава" из Ниша традиционално организује едукацију својих најмлађих чланова кроз такозвану малу школу риболова.

Школа риболова ради на тај начин што инструктор нашег удружења са заинтересованом школском децом најпре одржи одређен број часова (са сваком групом по 20). На тим часовима уче се основе спортског риболова. Као нпр. најчешће рибље врсте на нашем подручју, начини везивања удица, како направити систем, шта користити за мамац, како избалансирати пловак.... Млади риболовци се упознају са основама кодекса спортског риболовца, понашању према колегама и сл.

Посебна пажња се посвећује односу према природи, риболовној води...

У току календарске године одраде се две школе у пролећном делу и две школе у јесен. Годишње укупно 200 заинтересованих полазника прође "школу риболова"

Ове године обрађене су ОШ "Иво Андрић" из Ниша и ОШ "Милан Ракић" из Медошевца. По 50 девојчица и дечака из сваке од ових школа прошло је и успешно завршило наш мали курс спортског риболова.

На нишком сајму лова и риболова, као и сваке године, сада младим риболовцима, уручене су дипломе о успешно завршеној школи. Њихов труд је награђен са по једним штапом за пецање и системом као дар удружења, брошуром у којој је садржан план едукације спортског риболовца - дар корисника рибарског подручја Д.О.О. "Јужна Морава 2", и спонзорским наградама.

Галерија слика >>

Лига града Ниша

 УСР "Нишава" Ниш организовала је ,пету годину за редом, "Лигу града Ниша" у риболову удицом на пловак.  

 

Детаљније  >>

Традиционални куп

УСР "Нишава" Ниш је 05.06.2010. године на Бованском језеру одржала свој традиционални куп kоји је и један од пратећих спортских манифестација у оквиру прославе славе града Ниша.
На купу "Цар Константин 2010" учествовало је 19 екипа...

 

Детаљније >>>