Наши успеси

1998 година - У ЗНАКУ НИШЛИЈА

Омладинска екипа УСР Нишава освојила титулу шампиона Југославије
Пионирска екипа УСР Нишава освојила титулу шампиона Србија
Вицешампион Југославије постао је Нишлија Драган Бајер - јуниор
Вицешампион Србије постала је Нишлијка Надица Раденковић - јуниорка
Вицешампион Србије постао је Нишлија Милош Стојановић - пионир

Наши млади такмичари остварили су изванредне резултате на републичким и савезним такмичењима 1998. године. Али, почнимо редом.

Републичко првенство јуниора и јуниорки.

Републичко такмичење за јуноре и јуниорке (узраст од 14 до 18 година) у лову удицом на пловак, одржано је на каналу Галовица код Сурчина - 27. и 28. јуна. Првог дана такмичења одржан је 13. куп првенства Србије и први круг 21. појединачног првенства Републике а другог дана, 28.06 - други круг појединачног првенства.

Омладинци, у екипној конкуренцији,  су били четврти, а треће место су изгулили буквално за једну једину рибицу- белицу.  У појединачној,  Драган Бајер је био пети од 49 јуниора..

Код Јунорки, у појединачној конкуренцији, Надица Раденковић је освојила друго место у конкуренцији 17 такмичарки.  Овим је Надице поновила успех из претходне година, када је на Савезном првенству на Грлишком језеру, 24. августа 1987 године освојила треће место.

Савезно првенство јуниора и јуниорки

Одржано је на језеру Жича , код Краљева, 5. јула. Пецало се меч штаповима и веглер пловцима на даљини и до 50 метара од обале а улов је био највише бабушка и то ситнији примерци.

Драган Бајер

Нишлије су оствариле изванредан успех. Освојене су две медаље и то златна у екипној и сребрна у појединачној конкуренцији.

На купу јуниора учествовало је 10 екипа, а титулу шампиона Југославије понела је екипа Нишаве.

Код омладинаца, друго место је припало Драгану Бајеру, такмичару Нишаве из Ниша.

Омладинска екипа "Нишаве", освојила је титулу шампиона земље. Победнички тим се такмичио у саставу: Драган Бајер, Владимир Младеновић и Марко Јовановић. Тренер је био Драгољуб Станковић - Тута, а вођа екипе, Александар Краусовић - председник комисије за рад са младима.

Републичко првенство пионира

Милош Стојановић
Иван Бајер,
Дејан Митевски

Одржано је 8. и 9. августа на старом Бегеју код Перлеза.

У конкуренцији 17 екипа, иако најмлађа, екипа Нишаве је освојила Прво место.

За нашу екипу су пецали: Милош Стојановић , Иван Бајер и Дејан Митевски. Екипу је водио Александар Краусовић а тренер је био Зоран Бајер.

Савезно првенство пионира

Одржано је 22. и 23. августа на језеру Међувршје код Чачка На овом прекрасном језеру, смештеном поред самог ауто пута Чачак - Ужице, учествовало је 60 пионира и пионирки у екипној и појединачној конкуренцији.

Пионири "Нишаве", као прваци Србије важили су за једног од фаворита, што се касније и показало на стази. Истина нишлије нису освојиле прво место због  лошег резултата трећег такмичара, Дејана Митевског, који је тотално подбацио и био предпоследњи у сектору. Међутим, изванредним пецањем и добром тактиком, Милош Стојановић је био први у трећем сектору, док је Иван Бајер био други у другом сектору.

Тако је у екипној конкуренцији екипа Нишаве освојила друго место и постала вицешампион Југославије. Екипа је била у истом саставу као и на републичком такмичењу.

У појединачној конкуренцији, пецало се у два круга. У конкуренцији 29 пионира, Милош Стојановић је у оба дана био први у свом сектору. Иако је имао два пласмана, прво место му је промакло, за свега 200 грама. Но и поред тога, сребрна медаља је изванредан резултат, ако се узме у обзир да је Милошу ово била тек друга година активнијег риболова.

Регионално такмичење младих

Одржано је 14. јуна на Брестовачком језеру. Учествовало је 35 пионира и 26 омладинаца из Ниша, Лесковца, Прокупља, Алексинца. Такмичења су била екипна и појединачна.

Код Пионира Екипни победник је била Нишава из Ниша у конкуренцији осам екипа. У појединачној конкуренција, сва три прва места припала су Нишлијама. Први је био Милош Стојановић, други - Иван Бајер и трећи - Дејан Митевски.

Код омладинаца у конкуренцији седам  екипа, такође прво место је освојила наша екипа. У појединаћној конкуренцији Драган Бајер је био други, коме је прво место измакло због мањег стартног броја. Трећи је био још један члан Нишаве, Владимир Младеновић.

Тако је Нишави из Ниша, од осам,  припало чак седам пехара, што је, мора се признато изванредан резултат.