Страна 2.

Градска лига 2019.

треће коло-

Дневник после три кола>>>

 друго коло

На реци Нишави, на десној обали, испред моста код Медошевца, на сређеном и претходних дана очишћеном кеју одржано је друго коло градске лиге.  

Велику помоћ у организацији овог кола такмичења пружила нам је градска општина "Црвени Крст".

Такмичење је трајало три сата. Mаксимални улов је 1249 грама а такмичар који је то остварио је Славиша Марковић.

Пласман у другом колу је:
1. Жандармерија Ниш - 3 пласмана
2. ЈКП Наиссус - 7 пласмана
3. ЈКП Медиана - 11 пласмана . . .

 Пласман после ДВА кола је:
1. Жандармерија - 10 пласмана
2. Електродистрибуција - 19 пласмана
3. ЈКП Наиссус - 20 пласмана . . .
Преостала ДВА кола су најесен.

Дневник после два кола>>>

Дневник прво коло>>>

Куп Цара Константина 2019.

 ОСР "Нишава" Ниш је 08. Јуна 2019. године на Нишави код Нитекса,  одржала свој традиционални куп, који је и један од пратећих спортских манифестација у оквиру прославе славе града Ниша.

На купу "Цар Константин 2019" учествовала је 12. екипа.

Два сектора су била низводно од моста а један узводно. Река није била добра за пецање.

Виши ниво и замучење воде утицали су на лошије резултате.

У екипној конкуренцији пласман је:

1. Тимок Сврљиг

2. Нишава Ниш

3. Бистро Алексинац

Преузми екипни дневник >>>

Најбољи појединци:

1. Дане Крстић - Бистро Алексинац.

2. Ненад Јовановић - Бели Тимок Књажевац.

3. Милош Јовановић - Нишава Ниш.

Друштвено такмичење за 2019. годину

Овогодишње друштвено такмичење, одржано је на Бованском језеру на првој плажи јер због великог нивоа језера то није било могуће урадити на црвеној земљи, где се обично и одржавају такмичења..
pobednici, Време је било сунчано, дувао јак ветар, срећом у леђа такмичара. И поред тога улови за овакве временске услови и нису били лоши.

prvaci klubskog OSR nišava nišНа друштвеном, клупском такмичењу ОСР Нишава Ниш учествовала су 15 такмичара подељена у три сектора

Титулу победника понео је Горан Стојковић са уловом од 2.560 грама,
Други је Александар Митић са уловом од 1.190 грама, а Трећи је Јовица Вељић са уловом од 610 грама.

Честитке њима и свим осталим који су још једном показали да их ништа, па ни веома лоши временски услови, не могу спречити да раде оно што воле - а то је риболов и дружење.;

Преузми дневник у пдф формату>>>

СПРЕМАЊЕ РИБЉЕ ЧОРБЕ/ПАПРИКАША

У оквиру 21. Сајма лова и риболова у петак 05. Априла, испред хале Чаир, у поподневним сатима одржано је такмичење у кувању јела од риба. Организатор овог такмичења било је удружење риболоваца Нишава Ниш, које је и припремило пехаре за прве три екипе

Екипу су сачињавали два такмичара и четири госта који су помагали. На овом такмичењу било је 13 екипа и 11 котлића са јелима од Риба.

Атмосфера је била узаврела од силних мириса риба и зачина а посетиоци сајма нестрпљиви да пробају јела и да дају своју оцену.

Стручни жири је, по завршетку кувања јела од риба, одвојен од такмичара дао своје мишљење. Оцењивао се општи изглед, укус, боја, пикантност, раскуваност рибе, квалитет сваке рибље чорбе /паприкаша). Није им било лако, нијансе су одлучивале.

Док је жири радио свој посао посетиоцима сајма служила се чорба / паприкаш. Послужено је око 350 порција, котлићи су остали празни што је и потврда да су сва јела била добра.

За најбољу рибљу чорбу/паприкаш проглашена је она коју су припремали такмичари Поштара из Бора. Друго место припало је такмичарима ЈКП Наисус Ниш, а треће Комбинованој екипа Независног синдиката полиције и одреда Жандармерије.

Четврта је била екипа синдиката дуванске привред, пета ЈКП Тржница, шеста Јужна Морава ДОО, седма комбинована екипа Електродистрибује и Кркуше Велес Македонија, осма је била екипа Војног синдиката Србије, девета ОСР Нишава Ниш, десета екипа излагача на сајму Голден фиш и једанаеста екипа Костреш Ћићевац.

Све екипе добиле су пригодне поклоне дар спонзора. Поменимо их: Пекара Чаир, рибља коноба, горки лист, Канона Лесковац, Голден фиш, Коне штампарија, винарија Статус, Антакс воблери, МЦ воблери, Еагле Еје, Зајечарско пиво и тд.

"Рибарко" у Нишким школама

Нишки ђаци учили o чувању вода, водених организама и риба

Око 120 ученика из 5 оделења првог разреда и 70 предшколаца из три групе припремне предшколске наставе Основне школе "Учитељ Таса" у Нишу присуствовало је часу о екологији и заштити животне средине, са посебним освртом на подизање свести за очувањем вода, водених организама и риба.

Ова акција је настављена и у Основној школи "Иван Горан Ковачић" у Нишкој Бањи".

 

Предавање је одржао Саша Бранковић из Завода за заштиту природе Србије, уједно и потпредседник Управног Одбора ОСР Нишава Ниш, који је одговарао и на многобројна питања.

 

Деца су добила бојанку "Рибарко" од Савеза спортских риболоваца Србије, који је и покретач акције како би се најмлађи упознали са спортским риболовом и са својом животном средином.

Oво је била прилика да се најави ликовно такмичење на тему "Рибарко спасава Земљу" поводом Дана планете Земље 22.априла.

Најбољи радови ће бити награђени од стране наше организације и представљени на штанду Нишаве на предстојећем сајму лова и риболова.

Победници такмичења "Рибарко спашава Земљу" у Нишу ће се такмичити са вршњацима из још 12 градова у Србији.

 Најбољи радови ће бити награђени од стране Савеза Спортских риболоваца Србије

 

ПОРУКА РИБАРКА СВОЈ ДЕЦИ

ДРАГИ МОЈИ РИБОЛОВЦИ

други су ме направили и назвали ме РИБАРКО, а ја гласно кажем: " ЈА САМ СРЕЋАН ШТО МЕ ИМА, У ЖИВОТУ ЗНАЧИМ СВИМА " и свиђа ми се ово, постао сам прави риболовац и сада желим да и моји другари и пријатељи сазнају оно што сам ја научио.

Прво ћу код мојих другара од 6 до 8 година, доћи као лик из бојанке, да ме ови најмлађи потенцијални риболовци виде, упознају и обоје најбоље што могу. А нешто касније за мало старије другаре долазим као лик из књиге Мала ризница спортског риболова, где ћу објаснити шта сам ја научио до сада.

Позивам своје другаре из спортских риболовачких организација да ме у својим градовима код мојих другара представе на најбољи могући начин..

Желим да што пре изађем из бојанке и књиге и да заједно са вама идем у риболов ваш РИБАРКО.

.ДОЗВОЛЕ ЗА 2019 ГОДИНУ

У удружењу риболоваца Нишава у улици Југ Богданова број 12, почела је продаја дозвола за 2019. годину.

Својим члановима Нишава Ниш продаје дозволе на више месечних рата.

ОВДЕ МОЖЕТЕ ДА СКИНЕТЕ АДМИНИСТРАТИВНУ ЗАБРАНУ, Детаљније >>>

Цена дозволе је:

7.000 динара - Прва категорија - сениори (од 18 до 65 година).

3.500 динара - Друга категорија,- лица старија од 65 година, жене и лица са телесним оштећењем од 60-80%,

600 динара - Трећа категорија - лица са телесним оштећењем од 80% и више, лица са потпуним губитком радне способности, за војне инвалиде и цивилне инвалиде рата са телесним оштећењем од 60% и више и лица млађа од 18 година.

500 динара - је чланска карта.

Вредност дневне дозволе на свим рибарским подручјима износи 1.000 динара.
Вредност вишедневне дозволе на свим рибарским подручјима износи 2.000 динара.

Вредност годишње дозволе за рекреативни риболов на рибарском подручју у заштићеном подручју, за сва лица, износи 4000 динара, осим:

1) за заштићена подручја: Парк природе „Сићевачка клисура”, Специјални резерват природе „Јелашничка  клисура”, Специјални резерват природе „Јерма”, Специјални резерват природе „Ритови доњег Потисја”, Заштићено станиште ,,Бара Трсковача”, Парк природе „Палић”, Специјални резерват природе „Лудашко језеро”, Парк природе „Поњавица” и Предео изузетних одлика „Караш – Нера”, у којима износи 2.000 динара;

2) за заштићена подручја: Парк природе „Златибор” и Парк  природе „Радан”, у којима износи 3.000 динара;

3) за заштићена подручја: Национални парк „Ђердап”, Парк природе "Стара Тиса", код бисерног острва, Специјални резерват "Обедска бара", специјални резерват природе "Горње подунавље" и Специјални резерват природе „Увац”, у којима износи 5.000 динара;

4) за заштићена подручја: Парк природе „Стара планина” , у којима износи 6.000 динара;

5) за заштићено подручје Предео изузетних одлика „Клисура реке Градац”, у коме износи 10.000 динар